foto

 

 

29/3/2017 ΗΜΕΡΑ ΧΗΜΕΙΑΣ - ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

http://video.sch.gr/asset/detail/r2VIjOInrXhkrBMWuY84hZ0Y

 

ERT 

 

Το σχολείο μας στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΣΚΑΪ (29/3/2017 Το πανηγύρι της γνώσης)

http://video.sch.gr/asset/detail/M2IlYDLUmmRUEKUTCH0cZIsV

 

 

" Help me to understand"

image3  Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε την ανακοίνωση της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ ότι εγκρίθηκε για χρηματοδότηση το ευρωπαϊκό σχεδιο στρατηγικής σύμπραξης "help me to understand", για το οποίο το σχολειο μας είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο συγκεκριμένη πρόταση ως εταίρος, μαζι με την Πολωνία και την Ισπανία. Συντονίστρια χώρα θα είναι η Σλοβακία και στο πλαίσιο του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα λάβουν μέρος σε ποικιλες και ενδιαφέρουςες βιωματικές δράσεις, θα επισκεφθούν σχολεία της Ευρώπης και θα αποκτήσουν πολύτιμες και μοναδικές εμπειρίες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί απο το Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2018 με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών από τα τέσσερα συνεργαζόμενα σχολεία.image13

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους μας σε αυτό το συναρπαστικό ευρωπαϊκό  ταξίδι γνώσεων και ανεπανάληπτων εμπειριών που μας περιμένει τα επόμενα δυο χρόνια !

Η υπεύθυνη του προγράμματος

Μαρία Λιάπη

 

     ERASMUS        

  Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια διεθνή σύμπραξη. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών σχολειων και ως εκ τούτου θα δώςει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επικοινωνήσουν κα να ανταλλάξουν καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, καθώς και νέες διδακτικές μεθόδους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών και της ανταλλαγής εμπειριών σχετικά με το ζήτημα της μαθητοκεντρικής προςέγγιςης: τη διδαςκαλία με ερευνητικές εργαςίες, την εμπειρική διδασκαλία και άλλες σύγχρονες διδακτικές μεθόδους. Το πρόγραμμα θα προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις χώρες των εταίρων τους, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής και σκέψης τους, ώστε να τους κατανοήσουν και να τους εκτιμήσουν καλύτερα. Το σχέδιο θα βελτιώσει τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών, ενώ σε λιγότερο ευνοημένους μαθητές θα προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδέψουν και να καλλιεργήσουν σημαντικές δεξιότητες, επιτρέποντάς τους ταυτόχρονα να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς. 
 
Έναρξη προγράμματος : 1η Σεπτεμβρίου 2016
Λήξη προγράμματος :     31η Αυγούστου  2018.
 
                                                                                               Alexandra Bobkova
                                                                                               Συντονίστρια του προγράμματος
                                                                                               Σλοβακία 

 

 

 

 Καλώς ήλθατε στο νέο μας δικτυακό ιστότοπο.                 

 DSC027351

DSC027361

                                              

 Τα λόγια αυτά του Οδυσσέα Ελύτη, που αναγράφονται στη φωτιζόμενη με φωτοβολταϊκό επιγραφή,  αποτελούν για εμάς αστείρευτη πηγή έμπνευσης. (Το φωτοβολταϊκό  κατασκεύασαν οι μαθητές μας στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος, το σχολ.έτος 2013-2014).

 

Λίγα λόγια για το σχολείο μας ......

 

Το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης βρίσκεται στην περιοχή Κάντζα της Παλλήνης (παλιά ονομασία: Λεοντάριο).

Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από το κτήμα Κάντζα όπου οικοδομήθηκε ο οικισμός πλησίον της Λεωφόρου Λαυρίου, γύρω απο τον πευκόφυτο λοφίσκο.

Το σχολείο μας συνορεύει με το Κτήμα Καμπά και το Κτήμα Μάτσα.

Ιδρύθηκε το 1992 αλλά στο σημερινό κτήριο λειτουργεί από το 2002. Θεωρείται κτιριακά ως ένα από τα αρτιότερα σχολεία της Ανατολικής Αττικής και διαθέτει κλειστό Γυμναστήριο, απέναντι από το χώρο όπου στεγάζονται το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Παλλήνης, καθώς και μεγάλο αύλειο χώρο,με πολύ πράσινο.

Το σχολείο μας είναι δραστήριο και ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, υλοποιεί κάθε χρόνο εξωδιδακτικά προγράμματα (πολιτιστικά, αγωγής υγείας, περιβαλλοντικά), αλλά και ευρωπαϊκά όπως το ERASMUS+, συμμετέχει σε καινοτόμες και εθελοντικές δράσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, διοργανώνει ενδοσχολικές επιμορφώσεις για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς και με τους τοπικούς φορείς με πρώτο από όλους  το Δήμο Παλλήνης.

Θεωρώντας ότι η ηλικιακή φάση του Γυμνασίου είναι καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των εφήβων, προσπαθούμε με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο, με τη διαθεματικότητα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με αυστηρά κριτήρια επιλογής στις εκπαιδευτικές επισκέψεις και γενικά με παιδαγωγική προσέγγιση να αναδείξουμε τις δεξιότητες και κλίσεις των μαθητών μας και να βελτιώσουμε τις ψυχοπνευματικές και κοινωνικές τους δυνατότητες.

                                                       

                                                                  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                            Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

                                                                     φιλόλογος

 

 

Τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας επιμελήθηκε η μαθήτρια Μαρκέλλα Κονοβέση του τμήματος Γ1'.